17. 5. 14

Cel kup pomanjkljivosti, ki so dobro izpadle

Včasih se zgodi, da sem sama doma, prižgem si muziko in se lotim barvanja motivov. V bistvu sem opazila, da kar pogosto barvam motive "na zalogo". Sedaj si to lahko privoščim, ker imam že kar veliko zalogo vzorčnih papirjev in vedno najdem take, ki se ujemajo z barvami na motivu.

Vedno pa ni bilo tako. Spomnim se, da sem včasih vedno delala eno čestitko na enkrat. To je pomenilo, da sem najprej izbrala motiv, potem vzorčasti papir, nato tehniko barvanja (takrat tudi barv nisem imela na pretek in sem v določeni barvni skupini barvala s Copici, v določeni pa z Dristressi - tudi to se je z leti spremenilo, saj se je število barv krepko povečalo), dodatke in se šele nato lotila izdelave čestitke.

Sedaj je proces precej bolj linijski, še vedno pa zelo zabaven.

Aja, še vedno nisem razkrila pomanjkljivosti, ki so to čestitko naredile lepo. V napisu "najboljše" manjkajo pikice na črkah "j". So v procesu rezanja s hroščkom nekam izginile. Pojma nima kam in sem se zavestno odločila, da jih pač ne bo. Druga "napaka" pa je ta, da tisti zeleni papir z belo čipko, čisto premalo pride do izraza, se zgubi v poplavi črt. No bi cel kup pomanjkljivosti, sta dve, ki pa sta na koncu kar dobro izpadli.

Napis "najboljše" sem prebarvala s prozornim Wink of Stella in tako dodala nekaj svečanosti.


Kakšen pa je vaš proces izdelave čestitke?

1 komentar:

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja