27. 6. 14

Naročilo, ki predstavlja izziv

Dobila sem naročilo za čestitko na kateri naj bosta dva fantka. "Uf, takega motiva pa nimam!": je bil moj prvi pomislek. Ki pa me ni ustavil. Sem se spomnila, da sem pred časom na YouTubu zasledila video o "Zrcalnem štempljanju". Pogledala sem ga še enkrat in nekoliko prilagodila, saj tehnika, ki je bila predstavljena v videu pri meni ni delovala.

Štampiljko para sem imela (uporabljeno vidite lahko na tej objavi). Ker sem želela odtisniti le fanta, sem dekel prekrila z lepilnim trakom. Uporabila sem Versa Fine blazinico, ker se nekoliko dalj časa suši.

Odstranila sem lepilni trak in motiv odtisnila na akrilni blok, nato nanj položila papir in tako naredila zrcalni odtis. Ni bil perfekten, ampak o te malce kasneje.

Da sem originalni motiv (no del motiva, če sem natančna) postavila na pravo mesto, sem ga najprej odtisnila na prozorno folijo (seveda sem ponovila postopek skrivanja neželenega dela motiva, pa ne bi bilo potrebno, le bolj pregledno je) in s pomočjo kotnika (naredila sem ga kar iz lego kock, sicer pa se ga da tudi kupiti) postavila na pravo mesto. Kotnik sem držala na mestu, ponovno ponovila postopek z lepilnim trakom in odtisnila motiv na želeno mesto.

Kot vidite je lokacija drugega dela motiva na pravem mesti, popraviti je potrebno le še zrcalni odtis.

Ker je akrilni blok čisto gladek, se rado zgodi, da se motiv malce premakne (vidi se spodaj pri nogi levega fanta), ampak mislim, da bom to lahko uredila z barvanjem. Sicer pa bo končni izdelek resnično unikaten in se zato lahko pojavi tudi kakšna napakica.

Ker zrcalni motiv ni imel tako jasnih črt, sem jih prevlekla s Copic Multilinerjem in zadeva zgleda precej dobro.

Upam, da sem vam dala idejo kako lahko še drugače porabite pripomočke (tudi igrače), ki jih imate doma.

Stopite kdaj iz svojih okvirov in uporabite pripomočke na kakšen "nepredpisan" način?

1 komentar:

  1. Ma krasno si se znašla, te tehnike še nisem preizkusila
    izgleda super
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja