13. 6. 09

Presenečenje

NOVICA: Muca je odšla. Odnesla je tudi mladičke. Mislim, da se je zjutraj moralo nekaj zgoditi. Slišala sem jo pihati. Najbrž je katera druga muca odkrila njeno domovanje in se ji ni zdelo več varno. Upam, da je našla miren domek.


Me je čakalo včeraj med tem ko sem kosila travo. Mlada muca mamica s svojimi otročički si je našla dom med mojimi kroti za rože. Slika je malo slabša, ker jih nisem hotla preveč vznemirjati.

Moram priznati, da sicer nisem navdušena nad mački, ampak se mi zdi, da znamo sobivati. Jaz pustim njih pri miru, oni mene in nam gre kar dobro.

Kaj pa sedaj? Najbrž mlada mamica rabi kakšno pomoč. Ji dam kaj hrane? Kaj za piti? Pa vseeno ne bi rada, da mlada družinica ostane pri meni, ko bodo dovolj veliki, da se podajo v širni svet. Bi morala koga obvestiti? Pojma nimam čigava je muca, sem jo pa že nekajkrat opazila na moji terasi.

Imate kakšne nasvete? Kako jih lahko pomagam in pri tem ne škodujem?

3 komentarji:

  1. Uhh, še dobro, da ja nimam take terase, da bi si mački na njej našli zavetišče :) Ker bi jih kar vse posvojila. Hči in moj pa še prej..
    Verjetno bi muci prav prišla kaka skodelica z vodo, pa malo hrane. Saj paštete in briketi niso tako dragi.
    Dolgoročno bi muci še najbolj pomagala sterilizacija, da se ne muči z novimi mladički, saj očitno nima stalnega doma, če jih je pripeljala k tebi. Mladičkom pa jasno topel dom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Če ji hočeš pomagati, vsekakor voda in kvečjemu samo suhi briketi za prvih par dni (če jo boš navadila, da pri tebi dobi svežo hrano, je tvoja). Ni nujno, da nima doma, mačke večkrat kotijo na skritem, največkrat zato, da gnezda ne najde mačkon, ker zna pohamsati mladičke. Če se slučajno zgodi, da čisto zares ostanejo pri tebi, ti bo pa verjetno Vixi lahko več svetovala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem prej pozabila napisat, da je Bolhca Mačjelovka :) Bi tudi ona znala kaj pomagat.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja