28. 5. 11

Dve sorodni


Danes sem med slikarskim projektom dokončala čestitki za kateri motiva sem imela že dalj časa pobarvana.

Pred časom sem na Whiff of Joy Blog Hop prejela nagrado med katerem je bila tudi čudovita štampiljka miška Henryja, ki stiska srček. Takoj sem naredila dva odtisa in ju pobarvala z akvarelnimi barvicami. Enega temnejšega in enega svetlejšega.

Glede na to, da sem čestitke delala istočasno in da sem uporabljala ostanke enakega papirja, sta si čestitkiprecej podobni. Ponavadi sem precej sitna glede podobnosti, tokrat pa moram priznati, da se mi kombinacija zdi precej posrečena. Kakšno pa je vaše mnenje glede podobnosti izdelkov? Pa nimam v mislih podobnosti z izdelki, ki so jih eni naredili, drugi pa imeli za navdih, ampak imam v mislim izdelke, ki jih delate sami in si počasi postajajo podobni. To postaja vaš prepoznavni znak ali pomanjkanje kreativnosti? Mogoče sem malo hudo zastavila, vendar se s podobnimi vprašanji pogosto srečujem in me zanima vaše mnenje.

9 komentarjev:

  1. Obe sta zelo luškani in simpatični.
    Kar se podobnosti izdelkov tiče pa zase vem, da ko sem odkrila ta spletni svet čestitk, sem, kljub temu, da sem čestitke ustvarjala na svoj način in brez vseh teh silnih pripomočkov že kar nekaj let, pomislila, da vsega tega ne bom nikoli osvojila. In res, počasi sem določene elemente uvedla v svoje delo, vendar pa se hkrati vračala k sebi sami. Potegne te to, kar si. Zato mislim, da če delaš iskreno in iz sebe, se slej ko prej prepozna stil in delo vsakega posameznika.
    Lepo te pozdravljam:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Luštni čestitki in se strinjam s Tanjo E., ki pravi, da se sčasoma utiriš na enem tiru, ki ti najbolj leži in potem po tem tiru ustvarjaš in gradiš na neki prepoznavni lastni blagovni znamki v kateri so ujete vse posebnosti, ki so ti pri srcu in jih zunanji opazovalci imajo za samo tvoje...

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale miškon je pa tako simpatičen!!!!Jaz pa rada poskušam nove stvari, nove tehnike, nove materiale, ampak, kot moje predhodnice tudi jaz..... ostajam ponavadi pri istih oziroma zelo podobnih stvareh . kaj "čmo" take smo in take smo všeč sebi, včasih pa tudi drugim:):)Meni je malo bolj všeč prva, je bolj "moja"- živahna:):)

    OdgovoriIzbriši
  4. super postavitev, s temi močno rdečimi trakci odličen kontrast... lepo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Včasih se mi zdi, da se že začenjam vrteti v kakšnem krogu in da je že vse po istem kopitu, ampak v bistvu ni. To, da pa imaš nek stil pa se meni zdi samo dobro, ker je to tvoj stil, ki ti ustreza in ki je prepoznaven. Veliko več vredno kot nenehno kopiranje (mislim na tisto dobesedno kopiranje). Tople vode tako ali tako ne moremo izumljat, zato je prav naša domišljija in naša kreativnost tista, ki nas dela posebne, unikatne, pa čeprav uporabljamo enake materiale. Luškani miški.

    OdgovoriIzbriši
  6. Your cards are wonderful, Tanja!
    An adorable image and lovely details.
    Hugs, Anne

    OdgovoriIzbriši
  7. Všeč sta mi, prva nekoliko bolj.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tako sta ljubki in krasnih barv. Všeč mi je dodatek rdeče.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudoviti sta! Tale mišek je sploh en kjutko :)

    Glede podobnosti... Jaz bi rekla bolj, da gre za variacije na temo - iščeš najbolje iz danega in zakaj si ne bi smeli biti podobni?
    Konec koncu se na tem svetu rodijo tudi enojajčni dvojčki, pa ni z njimi nič narobe, kajne? zakaj bi bilo potem z bratci in sestricami - pa čeprav čestitkarskimi :)

    Scer pa... ročno delo je in se vidi. In to je bistveno :)

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja