6. 10. 10

Spet sem šivala

Vikend, ki je za nami sem izkoristila za testno šivanje torbe po kroju, ki je že pred časom zasula naš blogerski svet. Mislim, da sem prvo videla pri Maji in se že takrat odločila "To zmorem tudi jaz!". In sem jo res. Še všeč mi je. Bila je dokaj hitro narejena. Nekaj preglavic mi je delalo le sestavljanje kroja, ki sem ga dobila na izvirni objavi na blogu Lula Luise. Kroj je namreč sestavljen iz več delov, ki jih lahko stiskaš na A4 papir, potem pa se začne sestavljanje. Mučenje s krojem je bilo hitro pozabljeno. Je pa v moji izdelavi še veliko prostora za izboljšave in mislim, da se bom nove lotila že ta vikend. Ja, ja ta poskusna torba je bila že "zaplenjena". Je bila moji službeni cimri tako všeč, da ji jo nisem mogla odreči. Sicer pa si bom sebi pač naredila novo.

Na drugi strani je torbica iz rjavega enobarvnega blaga. Da ni tako pusta sem ji dodala rožico, ki sem jo izrezala iz vzorčnega blaga, jo podložila s centilinom in prišila, s šivom sem izdelala tudi pecelj in liste. Da sem jo malo popestrila, sem ji na sredino dodala še gumbek.

Takole pa zgleda še druga stran v celoti.

Sem se pa čez vikend preizkusila v eni bolj (vsaj meni) zakomplicirani šiviljski zgodbi. Pri Sonji sem videla luštno toaletko. In saj veste kaj sem si mislila/rekla "To pa zmorem tudi jaz!". Ja pa jade!!! Nastala je čista polomija in zaključila v smeteh. Res je, da nisem čisto 100% upoštevala navodil izvirnika, vendar nikakor, ampak res nikakor nisem uspela prišiti okrasnega traku brez gubic. Nisem pa še čisto obupala nad temi toaletkami oz nad sabo. Lepo pa prosim, če mi lahko tiste, ki ste se že lotile te toaletke in ste bolj domače v šivanju, da mi čisto po žensko razložite kako h... našijete okrasni trak okoli blaga? S čim blago podložite? Samo s tankim centilinom ali s tistim malo bolj debelim? Sigurno imate še kakšen nasvet, ki bo meni (resnični začetnici) prav prišel pri šivanju tega h.... Res bom vesela vsakega nasveta, ker sem trmaste narave in vsaj eno toaletko bom naredila.

10 komentarjev:

  1. Super izid torbice. Toaletke pa jaz podlagam z vatelinom ali konkretnejšim filcem, vse skupaj prešijem potem pa našijen obrobni trak. Prišiti ga moraš tako da z njim objameš osnovno blago pa gre. Saj bo, samo ne obupaj!

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooo, kolk super torbica. Sem že v vrsti za naslednjo. ;-) Tole čisto resno mislim. Prosim, prosim, prosim.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ooo, tole torbico bi ti pa tudi jaz komot zaplenila, si jo sestavila iz lepih barv. Pa še obojestranska je, super.
    Šivanje toaletk, ja :) trak, ki ga uporabljaš, je najbolje, če je postrani odrezan, po domače šrektrak. Lahko pa uporabljaš tudi ravno rezan trak, ampak tega je že malo težje lepo našit. Pa tudi torbica v tem primeru drugače stoji.
    Trak ob šivanju vedno raztegujem, se pravi, da ga uporabim točno toliko, kot je dolg šiv. Ne pa kot je dolg zunanji rob blaga.
    Tudi sama toaletke podlagam tako, da med dve plasti blaga vstavim vatelin ali pa kak ostanek flisa, preštepam, popravim robove blaga, če je treba in nato šivam trak.
    Saj bo.. sicer pa pridi na čaj, pa ti pokažem :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Andreja, a obrobni trak šivaš istočasno na obe strani, ali najprej na notranji in potem na zunanji strani?

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz obrobni trak najprej prišijem na zunanji strani. Na notranjo stran ga potem ''priheftam'', strojno pa ga zašijem hkrati z zadrgo. Je pa to res veliko bolj preprosto pokazat kot pa napisat.

    OdgovoriIzbriši
  6. kako dobra aplikacija - rožica na rjavo osnovo... res dobra torbica. za ukrast :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Noro dobra torba. Barve so mi zelo všeč.

    OdgovoriIzbriši
  8. Spet si šivala in to zelo zelo lepo! Krasno torbico si naredila, čudovitih barv! Zelo zelo všečno :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Res lepo torbico si zašila!!!Mislim, da ti bo tudi toaletka uspela!Jaz sem pri šivanju bolj "leva", zato se tega ne lotim, mi je pa kar precej stvari na naših in tujih blogih všeč!!

    OdgovoriIzbriši
  10. OOo, kako luštna torbica!
    Pa nekam znano blago mi je:)

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja