14. 6. 10

Kako barvam s Copic markerji

Če že dalj časa spremljate moj blog, potem veste, da zelo rada barvam s Copic markerji. Sedaj se dobijo tudi v Sloveniji, v Hobby Artu. Motiv je pobarvan precej hitreje, kot z barvicami, rezultat pa meni tudi bolj všeč.

V tem primeru sem imela vzorčne liste že odrezane. Zelo so mi namreč všeč čestitke, ki imajo papirje skup zašite in ker je bil šivalni stroj že pripravljen sem izkoristila in naredila par variant. Sicer pa vedno vem kateri papir bom uporabila. Primerno papirju izberem markerje. Ker se mi jih je sedaj že kar nekaj nabralo, jih naberem na robu "šmir papirja" in potem primerjam z vzorčnim papirjem.

Velikokrat se mi zgodi, da imam slab rezalnik ali pa je vzorčni papir bil vpet v blog. Posledica tega je ne zelo oster rob, ki je še posebej problematičen pri papirjih, ki imajo belo jedro. To rešim tako, da rob pobarvam s Copic markerji (ali pa s kakšno blazinico za štemplanje v ujemajoči barvi).

Najprej vedno pobarvam obraz, potem lase in šele nato ostalo. Ne vem zakaj. Rada imam, da motiv zaživi. Tudi ko slikam, najprej narišem oči. S Copic markeji vedno barvam v niansah. Najprej svetli toni, potem temni, potem pa s svetlim tonom zabrišem prehode. Copic markerji so za prelivanje baru res idealni. Dokler je barva še mokra in če seveda preveč ne namočimo papirja. Po tem se barva rada razliva čez črto. Na netu najdete kar veliko nasvetov in videov na temo barvanja. Nekatere barvajo tudi kontra - to pomeni najprej temeni odtenki, potem svetli. Jaz sem se največ naučila pri Amy iz Prairie Paper & Ink, njen stil barvanja mi je tudi najbližji. Kot pri vsem pa je tudi pri tem pomembna vaja in kar nekaj neuspešno pobarvanih motivov.

Takole pa zgleda končni izdelek.

1 komentar:

  1. Krasna čestitka in lepo opisan postopek. Tvoji nasveti so mi že večkrat prišli prav in so še kako dobrodošli :)

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja