3. 2. 10

Sem že mislila, da ne bom...

Pa moram. Enostavno mora zliti nekam svoje občutke.

Danes zjutraj me je namreč na parkirišču čakalo neprijetno presenečenje. Na mojem C3-ju so manjkale vse "radkape" in bil polomljen brisalec. Prizna, da mi je šlo na jok.

Mogoče se mi zdi čudno in res sem si težko prislužila moj avtoček, ampak mi je resnično vseeno za materialno. Sploh za "radkape". Če jih nekdo rabi in zato nima denarja in bo s tem, da jih je ukradel, lahko živel, naj jih kar ima. Ampak brisalce bi lahko pustil pri miru. V tem vremenu so namreč nujno potrebni in mislim, da tistemu, ki je to naredil prav čisto nič ni koristilo, da ga je polomil.

Kaj se zgodi človeku, da se dotakne in celo poškoduje nekaj kar ni njegovega? Tega res ne bom mogla nikoli razumeti. Kdo mu je dal pravico, da se je dotaknil mojega življenja? O tem premišljujem že celo dopoldne. Je bilo usodno res to, da sem (to sem opazila šele zjutraj) parkirala na mestu kjer je nekdo na kupu snega pustil gajbico. Saj vesta tako kot psi, ki z lulanjem označijo svoje teritorij. V smislu - to sem jaz skidal in je moje. Tudi jaz sem kidala, ne eno parkirišče, ampak dva. Pa to še ne pomeni, da si lahko to parkirišče lastim. Je res bil to razlog? So ljudje resnično tako na koncu? To ne morem verjeti!!!

Po vsem šoku, grem na policijo, ker se mi zdi (zaradi vseh nadaljnjih postopkov - zavarovalnica itd.) prav. Škoda zgubljati besed nad odnosom kriminalista na policijski postaji. Sem se počutila, kot da sem jaz kriminalec.

Res sem žalostna in sploh ne želim več razmišljati o tem, pa vendar mi ne gre iz glave.

11 komentarjev:

  1. o grdo :( čisto razumem tvojo žalost in razočaranje, ko pomisliš, kako človek gara, da si prisluži tak avto, nekdo pa ti na tak grd način to vzame in uniči in po možnosti normalno spi. tebi pa navda še težave, letanje okoli in sekirancijo.
    vem tudi sama, ker sem si težko prislužila moj C1 in me kr stisne, ko pomislim na hudobijo sveta naokoli.

    upam, da vsaj kaj zrihtaš in dobiš povrnjeno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ljudje so pa res grozni. To, da nekomu uničiš nekaj, kar se te sploh ne tiče me razjezi do konca. Sicer pa, ne sekiraj se preveč "za vsako rit se najde šiba". Bo že tega hudodelca nekje teplo, kar je grdega storil tebi.

    OdgovoriIzbriši
  3. vandalizma nikoli ne bom razumela...

    OdgovoriIzbriši
  4. Mi, ki se ne bi nikoli lotili lastnine drugega, ne bomo nikoli razumeli, kaj žene ljudi v to, da škodujejo dugim in kaj ob tem čutijo. Ampak tudi jaz še vedno verjamem, da za "vsako rit palca raste" in tudi za njegovo se nekje debel!
    "Gajbičarstvo" pa je pozimi itak nacionalni šport, ki ga ne razumem! Kje pa je solidarnost, pa podobne vrednote? Vsak samo še svoj vrt obdeluje. Žalostno, res!
    Verjamem, da si jezna in razočarana!

    OdgovoriIzbriši
  5. Uffff, grdobija. Kot veš, zelo dobro vem kako se v tem trenutku počutiš in popolnoma razumljivo je, da si jezna, ne samo na tega vandala, verjetno na ves svet, ki dopušča, da se takšne stvari sploh dogajajo.

    Upam, da kmalu vse urediš in da boš čimprej spet razmišljala samo o lepih stvareh.

    OdgovoriIzbriši
  6. takšna stvar te res lahko vrže iz tira. razmišljanje o ljudeh, njihovi "vsebini"... težko kam pripelje, ko imaš opravka s takšnim primitivizmom, razen do (ponovnega) spoznanja, da niso vredni misli, pokvarjenega dneva, stroškov, skrbi.. ničesar in še manj od tega. pomagat si pa vseeno v tistem hipu ne moreš. naj mine čimprej, ta občutek in grenkoba.

    OdgovoriIzbriši
  7. HI Tanja!!! I just wanted to let you know that you won two of my prints!!!

    Please contact me at nyta434@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Tako kot so že napisale, vsak dobi svoje. Žal so tudi takšni med nami, ki mislijo, da lahkokar sami sodijo in kaznujejo. Glavo pokonci in poskušaj čimprej pozabiti ta neljubi dogodek.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hi Tanja :o)

    Congratulations from me, to your great win. I have also won *gg

    Hugs Rivien

    OdgovoriIzbriši
  10. Tale stavek o kriminalistih mi je pa zelo znan.

    OdgovoriIzbriši
  11. Čeprav je že kar nekaj let nazaj, se še predobro spomnem gajbic na parkiriščih in vseh neprimernih komentarjev sosedov, če si parkiral na "njihovem" mestu :( eni pač ne znajo drugače ... žal :(((

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja