26. 2. 10

Digi je kul


Že pred časom sem kupila prvo digitalno "štampiljko". Štampiljko sem dala v narekovaje, ker v bistvu ni štampiljka, ampak je to zelo udomačen izraz na spletu in pogosto se zgodi, da so dejansko enaki motivi tudi v obliki štampiljke. Tudi pri tem motivu je tako. Moj pa je digitalen.

Še vedno rada pritisnem štampiljko in jo potem pobarvam, vendar se mi zgodi, da za določeno priložnost nimam motiva in je to najhitrejši način, da ga dobim. Poleg tega pa je tudi cena ugodnejša. Na tak način sem si danes tudi priskrbela velikonočne motive.

Kakšno pa je vaše mnenje o digitalnih štampiljkah? Se vam zdijo čestitke narejene z digitalno štampiljko manj "vredne"?

Še nekaj o izdelavi čestitke:
  • Postavitev - iz glave
  • Barvana s Copic Markerji
  • Papir iz domačih zalog (okrašen z robno štanco) in iz Hobby Arta
  • Gumba sta papirnata, narejena z okroglo štanco in luknjačem za eyletse - uporabljeno prvi, vendar sigurno ne zadnjič
  • Trakci pa ponovno pobarvani s Copic Markerji - sem zalotila, da se mi zgodi, da se mi ne da brskati po škatli s trakci in kar barvam bel trak ;-)
  • Napis pa moje ročno delo

8 komentarjev:

  1. Lepa čestitka! Meni se ne zdi nič manj vredno, saj si morala tudi to kupiti, pač na drugačen način, sicer pa to ponujajo :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, res je lepa...
    ne glede na to, da ne ustvarjam čestitk, bom vseeno povedala, kar mislim glede odtiskov - odtisek je "samo" osnova. ne glede na to, ali ga snameš ročno ali digitalno, je vse delo še pred tabo - barve, kompozicija, dodatki... in tu pride do izraza tvoje delo, tvoj navdih.

    OdgovoriIzbriši
  3. Se popolnoma strinjam z predhodnicama.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepa. Tako štampiljka, kot kartica.

    Moje mnenje? Razliko med digitalno in pravo štampiljko bo najbrž opazila samo kaka mojstrica te tehnike, sicer je skoraj neopazna. Da ne govorimo o tem, koliko bolj priročna je digitalna zaradi prilagodljive velikosti. Ima pa tudi svojo slabšo stran. Ne moeš je uporabit za embosing. In ne moreš je uporabit povsod,saj ne gre vsaka stvar skozi tiskalnik.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna čestitka. Glede digitalnih štempiljk pa se strinjam s predhodnicami!

    OdgovoriIzbriši
  6. Lepa čestitka!Tudi meni so digi kul, se pa strinjam s Suzy in nekako mi je navadna štempiljka še bolj kul.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi jaz imam ene digi angelčke in so mi zelo OK. Res je stvar v tem, kaj znaš iz osnove privleči in pri tebi je to vedno umetnina, pa naj bu digi ali kaj drugega.

    OdgovoriIzbriši
  8. Oboje štammpiljke so super zadeva in tako kot vse imata svoje prednosti in slabosti. Tako, da jaz menim da je najbolj fino imeti oboje in potem po potrebi uporabljat. :)

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja