1. 1. 10

Projekt kopalnica

ZAKLJUČEN!

Sem vesela, da je temu tako. Kar nekaj časa je trajalo, da je strop v kopalnici dobila lepo podobo. A zakaj je trajalo? Kar nekaj razlogov je.

Tisti ki stanujete v bloku ste se najbrž že kdaj srečali s puščanjem vode zgornjemu sosedu. Tudi jaz sem se borila s tem. Pa je puščalo enkrat, pa dvakrat, pa kar naprej. Potem so zadevo sanirali in se je strop posušil. Potem sem bila na vrsti jaz, da pokličem cenilca zavarovalnice, da oceni škodo. Ker so mi taki opravki res neprijetni sem imel tisoč in en izgovor, preden sem ga poklicala. Potem sem vse to uredila in nastopila je težava, ki jo v današnjih časih brezdelja in recesije sploh nisem pričakovala. Iskanje obrtnika, ki bo to po njihovem malenkost opravil. To se je izkazalo za misijo nemogoče. Če verjamete ali ne, sem poklicala vsaj 10 obrtnikov. Le eden je bil pripravljen priti pogledati, vsi ostali so meni, da se jim ne splača. Za 120 EUR, kolikor je bila ocena škode. Nisem mogla verjeti. Ljudem se ne splača delati za 120 EUR. Res je, kopalnica je zelo majhna, niti 2*2 m ni velika, vendar ploščice niso povsod do stropa. Na koncu tudi obrtnik, ki bi prišel pogledati, to ni naredil, kljub temu, da sem se en mesec trudila in ga vsaj 2-krat na teden poklicala.

Po vsej peripetiji mi je počil film in sem se zadeve lotila sama. Nekaj moje energije, časa in volje in rezultat je odličen. Občutek pa še boljši. Da zadeva ni zelo pusta sem na stene nanesla še lističe v modri in srebrni barvi (na sliki sicer zgleda zlata) in kopalnica je lepša kot ob prenovi.

Sedaj se pa že malo hvalim, ane. Sicer pa presodite sami. Tole je detalj.


V novem letu vam želim, čim več obrtnikov, ki so jim majhni projetki brezvezni. Tako boste imeli več možnosti, da si dokažete, da zmorete. Zmorete namreč vse. Verjemite vase!

5 komentarjev:

  1. Uh, ti si pravi mojster za hišna dela :) Hm, do česa vse nas pripravijo razne situacije.
    Kako je z obrtniki, pa dobro vem, ker sem proti koncu projekta gradnje hiše :) Sigurno imam zaradi njih kakšen siv las več, pa tega ne vem, ker se redno barvam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi pri vas zamaka? Mi se ob dogodku niti spomnili nismo na kako zavarovalnico :) Smo že prevečkrat sami barvali stene in tako je bilo tudi tokrat. V kuhinji pa tako ali tako po navdihu spreminjam barvo ene stene, tiste, ob katero je naslonjen moj ustvarjalni kotiček.
    Stena zgleda super in v kopalnici s takimi svetlečimi dodatki bi se prav gotovo počutila kraljevsko :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Res si mojstrica za vse.Zdaj imaš pa res nobel kopalnico.Obrtnik ti sigurno ne bi naredil tako lepo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau, mojstrica za vse! Izredno mi je všeč ideja z lističi! Če si boš prižgala svečke, se bo svetloba tako lepo odbijala v njih, kot da bi bilo na stropu na stotine zvezdic!

    OdgovoriIzbriši
  5. vau, carica, nimam drugega za rečt!

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja