10. 11. 09

Kvačkan nakit











Zadnje čase se bolj po redko javljam, kar pa ne pomeni, da nisem pridna. Zaključila sem štiri kvačkane komplete. Mislim, da sem prvega že pokazala. Je moj čisto prvi nad katerim sem že skoraj obupala, vendar mi trma ni dala miru in prav ta komplet je razlog, da sem postala malce obsedena s tem kvačkanim nakitom. Povsod vlačim s seboj perlice in v vsaki prosti minuti kvačkam.

Poleg kompletov so nastale tudi tri samostojne ogrlice. mogoče čez čas ali na željo naredim tudi pripadajoče zapestnice.

Iz ostankov pa sta nastali ti dve zapestnici. mogoče bosta tudi ti dve dobili večji sestrici.

To kvačkanje je res postal moj večni spremljevalec, le nabiraje perlic me včasih malce utrudi, sploh kadar se mi mudi. Vem, da nekatere uporabljajo nek pripomoček za nizanje teh perlic. Sem se trudila , da bi ga našla na netu, pa žal nisem bila uspešna. Mi lahko katera svetuje kje bi ta pripomoček dobila in ali je uporaben?

7 komentarjev:

  1. Vse pohvale, saj si bila res zelo pridna. Tole kvačkanje te res zasvoji in sploh ne moreš nehat.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti pa si bila pridna. Čestitke za toliko kvačkank. Saj vem ko so nanizane, gre po maslu, samo nizanje:(

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, kako so lepe tele kvačkanke :). Pridna si :)

    OdgovoriIzbriši
  4. to pa je bila cela proizvodnja. lepo. pripomoček za nizanje sem že videla, najprej pri Sonji, potem tudi v trgovini. malo povprašaj, v Levčku bi skoraj morali imeti. izgleda kot ena vrtavka (če veš kaj mislim) z žlebičkom okrog in okrog. preprosta , a učinkovita stvar, vendar samo če ne rabiš vrstnega reda.
    sama jih še vedno nizam brez pripomočka.

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz jih tudi nizam brez mlinčka. Meni nizanje pelic predstavlja eno veliko sprostitev ... kot da bi prebirala hama perlice :))) ampak seveda, če ni nikogar blizu :))))


    Super proizvodnja :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz bi se pa rada naučila kvačkati nakit. Je kje kakšen link z jasnimi navodili za to? Najlepša hvala.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja