26. 8. 09

Stari bloki

znajo razpadati. Tako je začela tudi moja terasa. In sem se odločila, da jo malo popravim. Na moj način seveda. So mi rekli, da je potrebno to bolj strokovno popraviti. In sem si mislila, da preden bo moj strokovnjak imel čas za to, bom jaz že ponorela ob pogledu na tole.


In sem se lotila dela. Najprej iskanja ploščic. Saj za mozaik res ne bom kupovala ploščic, saj se jih vendar vsi želijo znebiti. No, to je bil najbrž najtežji del mozaika. Kot nalašč ni nihče imel odvečnih ploščic. Pa sem si rekla, da se mi ne mudi in da do dopusta bo že. In je bilo res. Tina je na Otoku zakladov objavila, da se želi znebiti ploščic. Torej se jih je.

Potem sem se malo sproščala - beri zbijala ploščice. Potem je šlo vse skupaj kar hitro. Malo več lasa sem porabila tam kjer je bil rob terase res že hudo načet in k sreči mi je zmanjkalo lepila za ploščice, sicer bi bil mozaik še precej večji. Sej enkrat bo, ker sedaj samo gledam kje vse bi bilo fino skriti kakšno napako.

Takole pa zgelda končno izdelek, ki sem ga slikala še preden sem do konca pospravila sledi dela. Se vidi, ane? ;-) Na tej sliki lahko vidite, kaj imam še v planu obdelati.


Še en detajl, dela ki je bil najbolj zapleten in zato sestavljen iz najmanjših možnih koščkov, ki so včasih kar zginili v fugirni masi. Bo drugič bolje. Vaja dela mojstra!

9 komentarjev:

  1. Lepo si uredila teraso. Dela si imela pa tudi ogromno, saj zlepit toliko malih koščkov ni mačji kašelj. Krasno ti je uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole si pa dobro uštimala. Lepo zgleda!Ampak je pa bilo pa to delo težko, v tej vročini!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem čakala, da vidim, kaj si naredila iz ploščic! Obožujem mozaike, ker v sebi skrivajo tisoč zgodb. Tvoja terasa je čisto na novo oživela! Verjamem, da si kljub trdemu delu zelo uživala!

    OdgovoriIzbriši
  4. Končni izgled je čudovit. Trajanje in trud sta se splačala.

    OdgovoriIzbriši
  5. Končni izgled je čudovit. Trajanje in trud sta se splačala.

    OdgovoriIzbriši
  6. Uau super izgleda tale mozaik, tudi jaz jih obožujem!

    OdgovoriIzbriši
  7. Aja sem pozabila napisat, če še potrebuješ kaj ploščic, jih je tudi pri nas še kar nekaj :-)

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja