27. 8. 09

Naplavnine











So lahko tudi uporabne, bi lahko zapisala kot malo daljši naslov pod to objavo.

Nad predelavo naplavnin me je navdušila moja mentorica Meti, ki je prava umetnica pri predelavi le-teh. Jaz sem že od nekdaj iz morja nosila domov vse mogoče in nemogoče zadeve. Tudi naplavnine. Nikoli pa nisem pomislila, da je to zelo lahke les, ponavadi zanimivih oblik, ki bi ga lahko predelal v uporabne zadeve. Potem sem videla kaj vse se da narediti in se preizkusila tudi sama.

Naredila sem obesek za ključe. Nič težkega. Naplavnino, ki je bila primerne velikosti, sem premazala z mešanico mekola in vode. Potem pa sem pustila domišljiji svobodo in tole je rezultat. Nekaj akrilne barve, nekaj granitne barve in za "šajn" še malo zlate. Kombinacija viole, ciklam z dodatkom zlate mi je božanska.

Uporabila sem še malo nakitkarskega materiala - plastificirano žico, štoparje in perlico - in obesek je tukaj. Ne boste verjeli, ampak mi je všeč. Mislim, da bo naplavnina pristala tudi na mojih ključih.

6 komentarjev:

  1. Vedno me je zanimalo, kako narediš tako mešanico baru, ki imajo tako fantastičen učinek! Moji poskusi so vedno podobni packariji, pa imam kar nekaj idej, kako na ta način obdelati poli. Všeč mi je, kako se plašči zlata in kako skoznjo prosoja viola! Super!

    OdgovoriIzbriši
  2. Wauuu, kako dobro lahko izpade ena navadna naplavina :) Čeprav so mi tudi natur všeč, bi jih privlekla vsako leto goro domov, če bi jih imela kam dat.
    Po tvoje obdelana pa res super pride.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja