9. 5. 09

Kača

Bi lahko rekla tej ogrlici.

Žal se na sliki ne vidi dobro kakšne noro dobre barve je. Prelivajoča - petrolej zelena, ki se preliva v svetleče barve - modro, zeleno, zlato, srebrno. Res mi je všeč.

Sem pa imela nekaj težav pri kvačkanju. Že spet boste rekli. Ja, tokrat mi je nagajala vrvica s katero sem kvačkala. Jasno mi je bilo, da moram to ogrlico narediti s temno nitjo, vendar nisem vedela kakšno naj uporabim. Prvo kvačkano ogrlico sem naredila s kvačkancem in delo je bilo prijetno. Ker nisem vedela ali obstaja črn kvačkanec sem uporabila svileno vrvico, ki se sicer uporablja za "šivanje" nakita. Ta vrvica pa mi je zelo polzela in sem imela kar nekaj težav pri zategovanju. Na začetku sem preveč zategovala, ker sem imela občutek, da mi nitka uhaja, proti koncu pa se mi zdi, da sem ujela občutek in je šlo lažje.

Sedaj imam v planu kvačkati črno rdečo kombinacijo in bom videla, če sem občutek obdržala.

S kakšno črno nitjo pa vi kvačkate?

7 komentarjev:

  1. Jaz kvačkam kar z runolistom za vezenje. Mi je všeč, ker ga je veliko odtenkov in nimam problemov pri izbiri.

    Drugače pa ... super, strupeno dobra kača ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepa ogrlica je nastala. Jaz pa vzamem kar kvačkanec v primerni barvi. saj se jih zdaj že precej dobi(rjava, temno modra, zelena,....). Kupujem jih v Elniv Mostah.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ha, ne kvačkamo sploh! Tale je odlično uspela in ja, barve se res lepo prelivajo. Se mi zdi tole kvačkanje res čarovnija in zame, ki nisem tako vztrajen tip sploh odpade. Uspe naj ti tudi črno rdeča! Jo pridem pogledat.
    LPM

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovita ogrlica. To prelivanje točno vidim, ker imam tudi sama take perlico. So mi bile v trgovini tako zelo všeč. Zdaj pa mi k nobeni stvari ne pašejo. Bo treba res v kako tako "monobarvno"it.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo lepa ogrlica. Jaz tudi kvačkam kar s kvačkancem, drugih vrvic še nisem probala, ker mi je kvačkanec zelo všeč, se da super delat z njim.
    Prijetno kvačkanje še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  6. o tole delo pa ti zavidam, jaz sem šele pri nabiranju perlic na kvačkanec.. počasi napreduje moje delo.. a bo že.. enkrat... čudovite barve in še lepša ogrlica, upam da tudi meni uspe kako narediti, lepo ustvarjanje ti želim

    OdgovoriIzbriši
  7. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja