8. 4. 09

Trma trmasta


Se temu reče. Če sem pa čisto iskrena pa kar vpijem od veselja. Uspela sem nakvačkati prvi del kvačkane ogrlice. Že pred časom sem se prebrala Atenkin (tudi preko ZS sem jo moraila) prispevek v Unikatu in se "zaljubila" v te ogrlice. Sem poizkusila pa ni šlo, za lep čas odložila že nanizane prelice in pred časom spet vzela v roke, pa še vendo ni šlo. Moja samozavest pa na psu.

Sploh ne bom veš stokala kolikokrat sem podrla začetek. Ja, tudi na novo sem nanizala perlice. Tri škatlice perlic, dvakrat nanizanih pa nobenega izdelka. Morila sem vse mogoče punce (hvala Tiara in Mravljica), ki smo me spodbujale in mi svetovale. Pa je počasi šlo. Prebrala sem si vse objave na starem in novem Otočku. V teh objavah sem tudi odkrila povezavo na stran kjer je zelo nazorno prikazano kako se stvari streže. Z dodatkom svoje trme sem uspela narediti prvih pet cm.

Jupi!!! Sedaj sploh ne morem odložiti kvačke. Mislim pa, da bo to od mene zahteval žulj, ki nastaja na srednjem prstu.

Se pa na tej sliki jasno vidi kako je vsak začetek težak (pojma nimam kako sem spacala ta začetek). Ja ta je bi res, je pa sedaj toliko bolj sladko nadaljevanje.

10 komentarjev:

  1. Super si naredila. Saj pri tem kvačkanju je začetak najhujši, nato je pa samo še užitek kvačkanja. Komaj čakam, da dokončaš ogrlico, ker si jo prav lepo začela. Boš vidla kako not padeš v tole kvačkanje, da pol samo še razmišljaš kakšen bo naslednji izziv. Vse pohvale in čestitke za uspešen začetek.

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau! Vsa čast! To pa si bila vztrajna. In hvala za link. Meni so tele ogrlice tudi ful lepe, ampak mi še vedno deluje daleč prekomplicirano, da bi se lotila. Bodi lepo in naj ti centimetri ogrlice hitro rastejo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau!! Maja (se vidi, da sva soimenjakini) mi je pobrala prvi stavek!! Sem že pred leti občudovala na ta način narejeno zapestnico, pa mi sploh ni bilo jasno, kako je to narejeno-a je lepljeno okoli žice ali kaj! Sedaj vidim! Vztrajnost se ti je poplačala!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo , se tako veselim zate in sem ti tudi malo fouš. Moja zgodba je podobna in te čisto razumem, samo , da jaz še nisem na stopnji tvojega zavidanja vrednega napredka.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke!!!! Temu se reče vztrajnost, ja. No, lahko tudi trma. Ampak, če jo prav obrneš je to v redu. Jaz sem tudi trmasta. In to tolko, da se niti lotim ne več, ker mi je nekajkrat spodletelo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Don't forget to link to my candy and you can have more than one go at guessing the number of beads :) Kim

    OdgovoriIzbriši
  7. Bravo! Tudi jaz sem probala to kvačkanje, pa na žalost nisem tako trmasta, da bi nadaljevala. :) To je zame preveč stresno. :)
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  8. Oj bejba! Tole ti je pa dobro uspelo. Samo nadaljuje, zdaj ko obvladaš! Najbrž daš lahko vmes vse sorte perle, tudi kakšne bolj velike? Nisem poznavalka te tehnike, mi je pa všeč. Moram mal pobrskat po Unikatih. LPMajda

    OdgovoriIzbriši
  9. Spet jaz!
    Včeraj sem si ogledala tvojo razstavo v levčku! Čudovita! Vse slike izgledajo v resnici tako fenomenalno. Všeč so mi hišice okoli oči na rumeni, pa tvoj "avtoportret"(?). Tako nežen in subtilen! Sem bila kar važna, da te "poznam"

    OdgovoriIzbriši
  10. Uf, lepo, a čisto preveč komplicirano zame:) Me veseli, da ti je uspelo!

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja