5. 3. 09

Ko se jezim neupravičeno

Ne vem kakšne so vaše izkušnje s poštarji, ampak mene kar znajo zjeziti. Ko bašejo v nabiralnik v katerega so pred tem dali kup reklam, ko ne pozvonijo, ampak pustijo obvestilo, jaz pa doma čakam pošto, ko mi pustijo knjige pred vrati, ker ne gredo v nabiralnik,... Ja, cel kup je teh dogodivščin. Zadnje čase pa se zelo pogosto dogaja, da dobim pošto, ki ni moja. Je od gospe v sosednjem bloku s katero čisto slučajno deliva priimek, od sosede soimenjakinje,... tudi danes je tako - že spet pošta, ki ni moja. Imela sem polne roke, nesramno težko torbico (le kdo spravlja vse te stvari v mojo torbico), pa tako težko pričakujem pošiljko pripomočkov za ustvarjanje. Iz nabiralnika potegnem dve kuverti (šment spet ni pripomočkov), ena brez znamke samo z mojim priimkom in druga, ki ni bila moja. Piham od jeze (besed, ki so med pihanjem letel iz mojih ust ne bom pisala), jo dam na nabiralnike in se odpravim naprej.

Doma odprem skrivnostno kuverto brez vsega in v njej...


Sporočilo nove sosede s katero deliva priimek, da se je preselila v blok in da upa, da ne bo preveč težav ker imava enaka priimka in me prosila, če po pomoti dobim njeno pošto naj jo dam v nabiralnik. Osramočena sem se obrnila in pismo, ki sem ga pred tem odložila na nabiralnike, dala v njen nabiralnik.

Ja, vedno znova me preseneča prijaznost ljudi. Pa še zaslužila si jo nisem. No bom vedela za drugič, da je dobro, da premislim preden se jezim.

4 komentarji:

  1. ja, vem kako je to..se to meni večkrat dogaja...pol mi je pa hudo in se sekiram:(((

    samo je pa lepo vedeti, da ljudem ni vseeno, pa ni važno za kaj..:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako te lahko preprosta gesta, v kateri je toliko bogastva, povsem razoroži, a ne?! Ti pa gotovo polepša dan!

    OdgovoriIzbriši
  3. uuu res lepa gesta. mi je tale tvoja objava prov dala mislit ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Uauuuuuuuuuuu. Very well!!!!
    Brilliant posting.
    Congrats!!!!

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja