21. 11. 08

Naročila so problem

Pa ne to, da jih je premalo. Ugotovila sem, da ne delam dobro po naročilu. Sodelavka me je prosila, če lahko naredim čestitko za njeno nečakinjo, ki bo (je) dopolnila osemnajst let. Pri naročilu sploh ni bil zahtevna. Želela je naj bo nekoliko večja. Odločili sva se, da pripravim čestitko v velikosti A5. Vse ostalo je prepustila meni. Tole je rezultat.


Motiv je odtis je pobarvan z akvarelnimi barvicami. Na krilcih Sakura star dust ne sme manjkati. Pa malo breščic s perl akvarenimi barvam tudi ne. Ker je bil odtis pobarvan s precej nežnimi barvami, sem želela, da je vsaj podalaga nekoliko bolj živa, zato sem za kontrast uporabila zelen papir iz stare domače zaloge.

Spodnji del slike je bil precej prazen. Sem si predstavljala, da bi bil kakšen napis tam spodaj zelo lep, ampak sem ugotovila, da nimam nobene primerne štampiljke (sem že ugotovila, da mi zelo pogosto manjka kakšen pripomoček) zato sem dodala rožice, ki sem jih izdelala s tremi različnimi velikimi izsekovalniki in jih okrasila z gel pisali.

Glede na to, da sem res veliko časa porabila za to čestitko (vem, da se ne vidi), mi je rezultat kar všeč. Sem pa prišla do zaključka, da mi je veliko ljubše delati izdelke kar tako na zalogo in iz navdiha. Se mi zdi, da so bolj izvirni. Mogoče se bom pa tudi tega privadila. Konec koncev sem do sedaj večino izdelkov naredila za to, da sem jih jaz podarila, sedaj pa vedno večkrat naredim kaj po "naročilu".

5 komentarjev:

  1. Meni je čudovita. Za 18-letnico ravno pravšnja, ni preotročja, niti preveč kiči, super je.

    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se popolnoma strinjam z bolho! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi meni po naročilu ne gre. Še swapkanje uniči tisti čar povsem neobremenjenega ustvarjanja :)
    Je pa vseeno nastala lepa čestitka in verjamem, da bo dekletu všeč.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pupca moja zlata, malo preveč si samokritična. Čestitka je super!

    OdgovoriIzbriši
  5. Se strinjam s K-preveč samokritična!! Čestitka je super, barve so živahne, motiv primeren za vse starosti, dodatkov je ravno prav. Kar se tiče napisov-zakaj zapravljati za čestitke, ko imamo pa računalnik doma! Me vedno reši!
    Je pa z naročili res problem, saj mora ustvarjanje po mojem priti iz neke potrebe od znotraj in ne od zunaj.
    Pa hvala za tvoje vedno spodbudne in tople besede. Mi ZELO veliko pomenijo!!

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja