5. 9. 14

Ko se približuje jesen, kvačkam

 Zelo pogosto se mi zgodi, da imam idejo za čestitko dolgo nekje zabeleženo (v glavi, na kakšnem listku, tudi blok imam namenjen zato), vendar nikakor ne pride do izvedbe. Tudi pri tej čestitki je bilo tako.

 Metuljček sem imela izdelane tako dolgo časa, da sem jih nekam založila in jih enostavno ne najdem več. To me je tako razjezilo, da sem nakvačkale nove metuljčke in se takoj lotila tudi izdelave.

Nastali sta dve čestitki (za fantka in za punčko) in mislim, da bi morala narediti še v kakšni nevtralni barvi (recimo rumeni ali zeleni) za primer, da spol novega zemljana ni znan (se mi zdi, da se to dogaja vedno pogosteje).

Ste vedno seznanjeni s spolom novega zemljana?
signature

7 komentarjev:

  1. Zelo lepo kvačkaš, sem si vzela nekaj časa in pokukala po tvojem blogu. Tudi šivaš lepo, očitno imaš zlate roke :) Metuljčki so krasni, imaš morda kakšna navodila zanje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na netu je cel kup navodila za takšne in drugačne metuljčke. Malce sem združevala navodila, kvačkala, podirala in nastala so ta navodila - napisana so precej po domače in v angleščini. Upam, da bo razumljivo.
      Ch (chain) 4 SL (slip stitch) in first,
      * Ch 4, 3 x tr (triple stitch) into ring, Ch 3 into ring, repeat from *,
      * Ch 3, 3 x dsc (double stitch) into ring, Ch 3 into ring, repeat from *

      Izbriši
    2. O, super, Tanja hvala, sem si zapisala :) Tudi jaz kar v angleščini zapisujem svoja navodila, malo od tu, malo od tam, malo iz glave pa rata :))
      Metuljčki so res čudoviti, še danes zvečer poskusim enega narest.
      Lp :)

      Izbriši
  2. Kvačkani metuljčki na voščilnicah - prekrasno in super ideja. Zelo lepe so.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hi hi :) tudi jaz ... prejšnji teden me je ravno dovolj zazeblo v roke, da sem šla poiskat kvačko in nedokončano igračko :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Z kvačko si nisva na ti, je sploh nimam. Občudujem vse, ki jo znate sukat. Tudi ti dve voščilnici, sta nekaj posebnega.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja