10. 4. 12

Velikonočni zajčekLetos je velikonočni zajček nosil le otrokom in le doma izdelana darila. M. je že tako velika dama, da zna sama izraziti želje in z veseljem ji ustrežem. Želela si je roza kapo in seveda sem ji željo z veseljem sem ji jo naredila.

Njen bratec M. pa je še majhen in še ne zna govoriti, pa se mi zdi, da sem z darilom zadela in njemu in njegovim zobkom (no za enkrat le enemu) naredila uslugo, saj sem mu obkvačkala leseno kroglico in skupaj z drugimi lesenimi kroglicami sestavila "verižico" za dudo, ki je njegova zelo dobra prijateljica, ki ga razume tudi ko nam odraslim ni nič več jasno.


Ideja ni zrasla na mojem zelniku. Veliko popoldnevov namreč preživim na internetu in tako najdem cel kup idej za darila. K sreči imam okoli sebe ljudi, ki jim doma izdelana darila veliko pomenijo.

Še nekaj povezav za tiste, ki radi kvačkate:
 • kako določiti velikost kape (s tem imam še vedno kar precejšnje težave, ki bodo mogoče sedaj, ko sem našla to objavo, izginile)
 • Iz ostankov sem za M. in M. naredila še kvačkani žogici po teh navodilih
 • Kroglico sem sicer obkvačkala po lastnih navodili (nič posebnega), lahko pa si pomagate s temi navodili
Upam, da vam bodo ti viri pomagali pri vašem delu. Če pa imate še kakšno vprašanje, mi lahko napišete tudi kakšno e-sporočilo.

4 komentarji:

 1. Lepo si kvačkala in naredila lepa darila!
  Pozdravček :-))

  OdgovoriIzbriši
 2. Čudovita darila. Mene je letos zajček kar preskočil in to z gromozanskim skokom...:):)

  OdgovoriIzbriši
 3. A. se prosi, če jo lahko že daš na seznam za zimsko kapico :) Kvačkano itak obožuje!

  OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja