4. 3. 12

Kvačkana kapa







Pred časom me je J. prosila, če nakvačkam modro kapo, ki bo pasala k A. modri jakni z rdečimi srčki. Ker imam rada izzive (še nikoli nisem nakvačkala kape), sem se z veseljem lotila kvačkanja. Seveda sem najprej naredila raziskavo, ker nisem niti približno vedela kako se lotiti.

Na YouTube sem našla navodila. Potem pa se je začelo, kvačkanje, podiranje, kvačkanje, podiranje, kvačkanje, podiranje, kvačkanje. Prav ste prebrali - najprej je bila kapa prevelika, potem premajhna in potem mi na eni strani ni bila preveč lepe oblike.

Sedaj pa je narejena in mi je všeč. Držim pesti, da bo A. tudi prav. Če pa ne, potem pa ne bo hudo, ker sedaj vem kako povečati ali pomanjšati kapo.

Da bo A. oz. po moje prej J. lahko kombinirala kapo z različnimi jaknami, sem naredila še dodatka - srček in rožico - ki se lahko pripneta in odpneta po potrebi, kar imata dodatka na zadnji strani sponko.

7 komentarjev:

  1. Lepo kapo si nakvačkala in všeč mi je, da se da dodatke zamenjat :) Je pa ponavadi tako, da je kar nekaj podiranja prisotnega. To z velikostmi tudi meni ne gre preveč :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Fuuuul lepa kapa. Jaz bi tud imela tako. :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasna je. Super mi je všeč, da lahko menjaš dodatke po želji. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole s snemljivimi dodatki je pa prav fajn ideja. In kapa seveda čudovita :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja in super izvedba. Da mali damici kapica paše, smo že videli. Ja, zdaj pa tudi vem, zakaj imaš tolk dela - si ko šivilja Klara, ki podnevi šiva in ponoči para. Mal heca mora bit!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kapa je ČUDOVITA! naša Ana jo veselo nosi. :)

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja