16. 4. 11

SIRIKT 2011

Teh nekaj dni sem preživela v prijetni družbi nadebudbih učiteljev. Vedno znova me presenetijijo. Koliko novih idej? Koliko entuzijazma? Vedno nova se vprašam Sakai nekateri lahko, nekaterim pa je odveč še priti v razred kaj šele vpeljati novosti, ki se tičejo IKT-ja. K sreči takih učiteljev ni več veliko.

Vsi tisti, ki ste zamudili SIRIKT 2011, si lahko posnetke vseh predavanj najdete na www.sirikt.si

Želela sem vam pokazati lep včerajšnji razgled, pa mi žal malce nagaja moje neznanje pri uporabi nove igračke. Bom sliko dodala, ko se vrnem domov.

5 komentarjev:

  1. A na SIRIKTU si bila? Ena boljših konferenc za učitelje, ki hočejo iti v štric z učenci! Druge pa učenci povozijo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, Maja, sva čisto istega mnenja. Res je veliko novosti in IKT je tu in se ga ne moremo znebiti, torwj ga moramo izkorisititi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, meni se zdi, da si lahko z IKT na tako enostaven način olajšaš delo pri pouku, predvsem motivacijo. Žal v tem času ne moreš več poučevati tako, kot so poučevali pred 30imi leti, samo nekateri si tega ne dajo dopovedati. Na voljo je toliko materiala, samo pomujati se je treba. Zame npr. je interaktivna tabla svetovna zadeva in otroke imaš takoj na svoji strani.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oho Tanja, v taki množici sva se očitno zgrešili. Tudi sama sem navdušena privrženka IKT in na interaktivni tabli telovadim že več kot leto dni. Mogoče se naslednjič najdeva?

    OdgovoriIzbriši
  5. Pri vsej današnji tehnologiji je res že malo čudno, da bi pa šole poučevale še na tisti stari način. Toliko vsega se danes da in samo sreča za nove učitelje in za tiste starejše, ki temu sledijo.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja