4. 3. 10

Težek dan

je danes za mano. Začelo se je že ob 5:30 zjutraj, ko se je nekomu tako zelo mudilo, da se mu je delo, da mora mojih 135km/h na prehitevalnem pasu kaznovati z dolgimi lučmi. Res ne razumem tega nasilja, ki se dogaja na naših cestah. Je res potrebno "blendanje", vožnja brez varnostne razdalje, ... V službi se je samo nadaljevalo. Neka gospa je imela silno potrebo po tem, da mi razloži, da je lahko nam birokratom biti pametni, ker ne vemo kaj je življenje. Komaj sem čakala, da pridem domov.

Ker sem se odločila, da ne bom razmišljala o poraznem dnevu, ampak se bom zakopal v kvačkanje. Manjkalo mi je samo še 15 kvadratkov. Naredim še štiri, ki so dopolnili kupček desetih. Ko sem, jih dala na zbirno mesto, sem si rekla, da jih bom še enkrat preštela. Še dobro, da sem se tako odločila, saj jih je bilo na kupu že 220. To pomeni, da manjka samo še en kvadratek. Jupiii!!!

Žal ta vikend ne bom mogla nadaljevati s kvačkanjem, ker imam nekaj naročil za čestitke. Pa nič hudega, ker tudi čestitke rada delam. Še posebej po naročilu.

Tokrat vam predstavljam eno čestitko, ki se mi ni posrečila. Nikakor in nikakor ni šlo nič skupaj. Za piko na i mi je nagajal če rezalnik papirja. ni pomembno. Čestitka je narejena. Deluje malo postrani, ker so v vzorčastem papirju tudi črte in nisem pomislila, da moram paziti, da bodo črte potekale vzporedno z robom. Vseeno pa je nekaj kar mi je na čestitki všeč - motiv in uporaba perlic. Najbrž uporaba perlic ni zrasla na mojem zelniku. Sigurno sem videla kje na kakšni čestitki in mi je ostalo v podzavesti. Je pa prisrčna popestritev.Motiv pa je (poleg Magnolia motivov) meni eden ljubših - tako prijetno zamišljena je tale dečva, sigurno je zaljubljena.

Joj, danes pa nakladam. Bom zaključila, samo še eno vprašanje imam za vas: Kateri rezalnik uporabljate? Giljotino ali tisto drugo zadevo za katero ne vem kako se reče v slovenščini - trimmer?

10 komentarjev:

  1. Oboje pravzaprav. In ne bi oddala nobebega :). Trimmer imam fisakrsov, velik , da je uporaben tudi za 30x30 cm papir. In za delanje utorov pride superprav. Giljotino pa sploh rada uporabljam. Imam jo iz hoferjeve akcije in super "dela".

    Danes je bil izgleda bolj "šiti" dan. Saj bo kmalu minil.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ah, Fiskarsov, seveda. Se opravičujem za napake tipkarske.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi sama uporabljam oba rezalnika, pa mislim, da moram kupiti dalji trimmer, ker je moj malo krajši :(:(
    Čestitka pa ni slaba.Zelo lepo je pobarvan motiv!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tudi meni je čestitka všeč. Če ne bi omenila črt, najbrž ne bi niti opazila, da naj bi delovalo postrani.

    Tudi jaz uporabljam Fiskarsov rezalnik. Pa sem rahlo jezna, ker se mi je nožek zelo hitro skrhal. Pa režem strogo samo papir. In še to ne predebel.

    OdgovoriIzbriši
  5. Motiv je krasen, čestitka pa še bolj.Jaz imam Hoferjevo Giljotino, je kar vredu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni so zelo všeč barve in postavitev čestitke. Zelo je lepa. Jaz uporabljam giljotino za izrezovanje osnove za čestitko, potem pa olfa nož in ravnilo za vse ostalo.

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj, ti si imela res naporen dan za sabo :) Od jutra do večera. Čeprav moram napisati, da ti je čestitka zelo lepo uspela.
    No, tudi jaz režem podobno kot Tina :) Le osnove si že v službi razrežem, čeprav imam doma giljotino iz Lidla. Vendar ni primerjave s tisto službeno :)Vse ostalo pa režem velikim geotrikotnikom in olfa nožem. Sem še najbolj natančna s tem :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Tudi meni je všeč čestitka, motiv je res prekrasen!
    In podobno kot Damjana uporabljam rezalnik in giljotino, oz. giljotine se še nisme najbolje privadila ( kupila v zadnji Hofer akciji)
    Ja nožki na Fiskarsu se hitro skrhajo, še dobro da se dajo nabaviti dodatni, te tazadnji ( malce drugačna oblika) se mi zdi, da držijo malo dlje.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čestitka se mi zdi zelo simpatična. Za rezanje pa uporabljam giljotino, ker sem se je zelo navadila, da sem na trimerje čisto pozabila.

    OdgovoriIzbriši
  10. Giljotino imam tudi jaz iz hoterja in mi dela super, ampak sem jo do sedaj uporabljala samo za delanje osnov. Mogoče pa bi začel az njo rezati tudi vzorčaste papirje. Bom poskusila. Tako kot večini vam, se tudi meni nožki na rezalniku zelo hitro skrhajo. Sedaj pa še nadomestnih nimajo več.

    Ja, sedaj se bom pač privadila na giljotino. No, vsja poskusila bom.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja