28. 7. 09

Počasi se prebujam

iz ustvarjalne depresije. Malo me je v to prisilila situacija, saj se nevzdržno bliža prva letošnja sobota, ki jo bom preživela v slikarskem vzdušju v stari Ljubljani, ki vsako poletno (ne deževno) soboto gosti slikarje iz cele Slovenije na "Zajtrku ob Ljubljanici". Vzdušje je prijetno, umirjeno, čeprav imam jaz kar velike težave slikati v javnosti. K sreči pa so ljudje olikani in ne gledajo preveč pod prste.


Ker je potrebno na mesto dogodka prinesti tudi slike, ki jih razstavljam (vsaj 4) sem si, za lažje prenašanje slik, izdela vrečo velikanko. Idejo sem dobila pri kolegici slikarki Majdi, ki je tudi sicer zelo ustvarjalna. Da vreča ne bo pusta sem jo malo okrasila. Z "retro" rožicami. Tudi ta ideja ni zrasla na mojem zelniku, ampak na Majinem. Naredila sem si šablone tako, da sem kroge s Friskars šablono izrezal v plastični list, ki smo ga včasih uporabljali na grafoskopu. Stebelca so narisana z napihljivo barvo in napihnjena s pištolo na vroči zrak. Da sredina rožice ni preveč pusta sem prišila gumbke, ki seveda niso moje delo, saj so iz fimo mase. Pred časom sem jih dobila na enem blogu kot sladkorček. Sem se kar težko odločila katere bom uporabila, ker so vsi res lepi. Da pa se boste lažje prepričali kako lepi so, še ena fotografija od blizu. Pa ne glejte preveč na črte, ki niso ravne - takim kiksom pravim umetniška svoboda.

6 komentarjev:

  1. Ful lepa vreca je nastala s prav unikatnimi rozicami. In dobrodosla nazaj. Sem te ze pogresala ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super vreča velikanka in zelo fletne rožice!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična vrečka s še lepšimi rožicami, super lepo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasn vreča in veliko veselja ti želim na zajtrku ob Ljubljanici. :) Mogoče mi pa uspe in pridem malo pod prste gledat. :):)

    OdgovoriIzbriši
  5. oo, kakšna simpatična torbica :) super ideja glede okrasitve.

    OdgovoriIzbriši

Vaših predlogov, nasvetov in še posebaj pohval ;-), sem vedno vesela.

Tanja